Savne in atrakcije

image

Ogrejte svoje telo in v svetu savn

Savna del Wellness Orhidelia je razdeljen na tri sklope. Prvi sklop z finskimi savnami, sklop s parnimi kopelmi in sklop s tematskimi počivališči, kot je npr. soba z vodnimi posteljami. Vse skupaj zaključuje zunanja nudistična terasa z bazenom.

Parni savni:

Del s parnimi kopelmi je oblikovan nekoliko bolj ekspresivno, s poudarkom na ornamentu kot osnovnem oblikovnem principu islamskega dela sveta, od koder izhajajo tovrstne savne. V nasprotju z nekoliko zadržanim finskim delom so v skladu z njihovim nastankom prostori tu bolj odprti in namenjeni druženju. Ob prostornih parnih kopelih vsebujejo počivališča z ogrevanimi ležalniki še večji whirlpool.

  • Programska parna Mimosa
  • Parna savna Amana

Temperatura se giblje med 45-imi in 55-imi stopinjami Celzija, relativna vlažnost pa med 40-imi in 65-imi odstotki. Visoka vlažnost v turški savni in vdihavanje zdravilnih vonjev naravnih eteričnih olj neverjetno pozitivno vpliva na dihala (aroma terapija).

Finske savne:

Finski del v celoti, in ne samo notranjost savn, je v skladu z osnovno doktrino severnjaškega načina bivanja oblikovan v lesu in ostalih naravnih materialih. Ob prostornih finskih in infrardečih savnah lahko obiskovalci počivajo v posebnih počivališčih, se hladijo v hladnem bazenu in uporabljajo »masažno pot« za masažo stopal.

Bio savna Lavana
Zelišča se preko nežne pare počasi sproščajo v prostor in blagodejno vplivajo na telo. Prijetna toplota sprošča prenapete mišice in preobremenjen živčni sistem.

Programska finska savna Savu
Suha finska savna ima temperaturo od 70 do 90 stopinj Celzija in do 15 % vlažnosti. Vlažnost povečujemo s polivanjem pregretih kamnov. Vroča para, ki nas oblije, je odličen način čiščenja in pomlajevanja.

Infrardeča savna Sonoran
V finski savni se s pomočjo grelcev segreva zrak v prostoru, v turški savni se prostor ogreva s paro. To pomeni, da obe različici savne telo segrevata od zunaj navzven, medtem ko je prednost infrardeče savne njena sposobnost, da posameznika v njej ogreva neposredno (od znotraj navzven). Infrardeča toplota se vsrka od 4 do 5 cm globoko v človeško telo in tako segreva področje, kjer se nahaja največji delež maščobnih oblog.

Terasa s plavalnim bazenom
Na terasi savn, do katere je mogoč dostop tako iz finskega kot iz parnega dela, je umeščen topel plavalni bazen z masažnimi ležalniki in talnim gejzirjem.

 

 

Powered by WordPress. Designed by WooThemes

Spletna stran uporablja piškotke v skladu s splošnimi pogoji. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.